IZVJEŠTAJ: Arbona SEOday

Objavljeno: 13.03.2018. | 3 minute čitanja

Nakon serije organiziranih Digitalnih tržnica u Zagrebu 2016., u ožujku 2017. i u studenom 2017. te u Varaždinu i Rijeci, prošli smo tjedan održali prvi event koji se bavi temom optimizacije za tražilice - Arbonin SEOday.

Ako niste pročitali naš ebook Ultimativni vodič za optimizaciju za tražilice, tada je Arbonin SEOday bio odlična prilika da se upoznate s time kako optimizirati svoju web stranicu za tražilice.

Naravno, lokacija eventa je ostala ista - Heart by Lido kraj restorana LIDO u prekrasnom okruženju Jaruna.

Kao i kod Digitalne tržnice, koncept Arbona SEOdaya je podijeljen na 5 tematskih koraka, odnosno stolova kroz koje sudionici radionice prolaze i uče o različitim elementima SEO-a:
 

  1. Analiza relevantnih ključnih riječi
  2. On-site optimizacija i kako povećati web promet
  3. Kreiranje web sadržaja kojeg će posjetitelji rado čitati
  4. Off-site optimizacija i kako povećati autoritet weba
  5. Mjerenje rezultata i kako poboljšati SEO strategiju

Odaziv na event je bio fantastičan, no zbog ograničenog broja mjesta je samo 60 sudionika imalo priliku sudjelovati. Sukladno tome je i atmosfera bila fantastična - mnoštvo pitanja, diskusije i, u konačnici, kvalitetnih SEO strategija za sve sudionike.

Nakon registracije, prijave na event te prigodnog doručka, sudionicima radionice je naš Sandro poželio dobrodošlicu te naši Andrej i Hrvoje održali prezentaciju "Uvod u SEO" u kojoj su objasnili osnovne pojmove i prakse optimizacije za tražilice.

Nakon uvoda je započeo "službeni" dio eventa, odnosno radionica podijeljena u 5 interaktivna koraka u kojoj se prošlo kroz većinu elemenata SEO-a. Arbonini stručnjaci su ukratko predstavili osnovne SEO pojmove i prakse, nakon čega su sudionici popunili svoju strategiju.

Nakon završetka interaktivne radionice, Anita iz Global Dizajna je održala predavanje na temu "Važnost brzine učitavanja web stranice". Svi znamo da je sporo učitavanje web stranice jedna od priča s kojom SEO stručnjaci plaše svoju djecu kada su zločesta, a Anita je svim sudionicima dodatno istaknula zašto je brzina učitavanja jedan od najvažnijih SEO elemenata.

Za sam kraj eventa smo se naravno i podružili uz čašu vina. A kako je sve izgledalo možete pogledati na fotkama iz galerije u nastavku:

Arbona SEOday 1

Arbona SEOday 2

Arbona SEOday 3

Arbona SEOday 4

Arbona SEOday 5

Arbona SEOday 6

Arbona SEOday 7

Arbona SEOday 8

Arbona SEOday 10

Arbona SEOday 11

Arbona SEOday 12

Arbona SEOday 13

Arbona SEOday 14

Arbona SEOday 15

Arbona SEOday 16

Arbona SEOday 17

Arbona SEOday 18

Podijeli na:
Elena Majer