Arbona i FOI postali strateški partneri

Objavljeno: 25.09.2019. | 2 minute čitanja

U prostorijama FOI-ja Sveučilišta u Zagrebu potpisan je Ugovor o strateškom partnerstvu između digitalne agencije ​Arbona i ​FOI-ja. Ugovor su potpisali prof. dr. sc. Neven Vrček, ​dekan FOI-ja i Sandro Lazarić, direktor Arbone, uz prisutnost izv. prof. dr. sc. Marine Klačmer Čalopa, doc. dr. sc. Katarine Pažur Aničić, voditeljice Centra za podršku studentima i razvoj karijera te Daria Horvata, ​člana uprave tvrtke Arbona. Sandro je ujedno FOI-jev bivši student, a ima nas u Arboni još s diplomom FOI-a pa je ovo partnerstvo još snažnije.

Arbona i FOI žele ​podići razinu obrazovanja studenata na višu razinu ​mnogobrojnim zajedničkim aktivnostima kroz koje će studenti FOI-ja imati priliku uz redovna predavanja biti uključeni u praktični dio poslovnog svijeta uz mentorstvo stručnjaka iz Arbone.

Želja nam je dati studentima praktična znanja iz realnog sektora već za vrijeme studiranja kako bi nakon završenog studija bili spremni integrirati se u poslovnu zajednicu. Uključiti ćemo se u brojne projekte na fakultetu kako bi studenti uz teoretska dobili što više praktičnih znanja na realnim primjerima​, rekao je ​direktor Arbone Sandro Lazarić ​i dodao kako će ovom suradnjom najboljim studentima biti dodijeljene nagrade za izvrsnost tijekom akademske godine te će imati priliku u Arboni pronaći radno mjesto nakon studija.

Izrazito smo zadovoljni dugogodišnjom suradnjom FOI-ja i Arbone koja je do sada bila realizirana u manjem obujmu. Vjerujem kako će ovo strateško partnerstvo omogućiti brojne dodatne benefite za naše studente, izjavila je voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera na FOI-ju ​doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić.

Ovim strateškim partnerstvom, FOI nastoji ojačati suradnju s gospodarskim sektorom, a sve u cilju stvaranja boljih uvjeta za stjecanje znanja, prakse i iskustva za oko 2800 studenata, koliko ih se godišnje kod nas obrazuje, n​aglasio je dekan FOI-ja ​prof. dr. sc. Neven Vrček.

U okviru ove suradnje Arbona će opremiti jednu laboratorijsku dvoranu na FOI-ju novom opremom, koja će poboljšati standard i uvjete u kojima se nastava odvija,​ istaknuo je Dario Horvat​,​ ​član uprave tvrtke Arbona.

Suradnja Arbone i FOI-a u akademskoj godini 19/20

Arbona će, kao strateški partner, studentima FOI-a omogućiti: 
  • priliku za posao
  • brojna predavanja i radionice
  • stručnu praksu i mentorstvo
  • studentska natjecanja
  • teme diplomskih radova
  • ljetnu školu digitalnog marketinga
  • nagrade za izvrsnost
  • besplatnu Akademiju digitalnog marketinga
  • novoopremljen FOI labos

Bit će ovo super-zanimljiva akademska godina, nadamo se samo prva u nizu, na zadovoljstvo svih uključenih. 
Podijeli na:
Elena Majer