Google Analytics 4

Razlike naspram Universal Analyticsa

Novi Google Analytics 4 dostupan je za korištenje još od listopada 2020., a trenutno koegzistira sa svojim prethodnikom, Universal Analytics-om. Obje verzije ovog ključnog alata za digitalni marketing još uvijek su potpuno funkcionalne, iako to neće zauvijek biti tako.

Bliži nam se trenutak kada će Universal prestati procesuirati nove klikove, pa je sada pravo vrijeme da se krene s prebacivanjem na novu generaciju Analytics-a.

Podaci sa starog Analytics-a u jednom će trenutku biti trajno obrisani, stoga je vrlo važno postupak prebacivanja odraditi čim prije, kako bi nova verzija uspjela prikupiti čim veću količinu podataka.

Korištenje novog GA4 mnogima će isprva biti zbunjujuće jer između dvije verzije postoje značajne razlike. Kako biste izbjegli potencijalne početničke pogreške, preuzmite naš besplatni e-book u kojem vas očekuju detaljni postupci za namještanje njegovih postavki i praćenje važnih podataka.

Što ćete naučiti?

Sve o novoj infrastrukturi alata

GA3 je napravljen isključivo za web praćenje, dok GA4 kombinira webove i aplikacije.

Računanje posjetitelja i posjeta

Postoje velike razlike u osnovnim metrikama između GA3 i GA4. Saznajte koje!

Osnovno praćenje

GA3 prati samo stranice koje posjetitelji posjećuju, GA4 puno više od toga.

Interakcije posjetitelja

Dodatni parametri unutar GA4 omogućuju da se rezultati i akcije korisnika protumače ispravno; saznajte kako ih koristiti.

Bliži nam se datum kada će svi računi s Analytics Universal-a morati biti prebačeni na novi Google Analytcs 4

Kako bismo vam olakšali ovu tranziciju, pripremili smo novi besplatni eBook u kojem ćete saznati glavne razlike između dva sučelja, kao i otkriti savjete za ispravno postavljanje računa i praćenje podataka.

Besplatno preuzmi naš e-book i dopusti da ti pomognemo s nekoliko smjernica, savjeta i strategija koje smo naučili iz dugogodišnjeg iskustva.
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer