Česta pitanja

Društvene mreže

Optimizacija Facebook oglasa: Link Clicks ili Landing Page Views?

Optimizacija Facebook oglasa prema Link klikovima i prema pogledima na odredišnu stranicu dostupna je jedino za Traffic kampanju. Landing Page View optimizacija znači da Facebook korisnik mora kliknuti na Facebook oglas i doći na odredišnu stranicu, dok Link Click optimizacija znači da Facebook korisnik samo mora kliknuti na link.

Kako funkcionira Facebookova optimizacija za prikazivanje oglasa?


Kao što je svima jasno, Facebook skuplja i najsitnije podatke o ponašanju korisnika. Kako bi ih obradio što brže i kvalitetnije, koristi AI (strojno učenje), koje otključava nevjerojatan potencijal za oglašavanje. 

Upravo zbog tog strojnog učenja, Facebook može optimizirati oglase. On pomoću FB pixela skuplja podatke o korisničkom ponašanju nakon što korisnici napuste Facebook platformu. 

Nekad davno, jedina opcija za optimizaciju oglasa u Traffic kampanji bila je optimizacija prema Link klikovima, a već dulje vrijeme pridružila joj se optimizacija i prema pogledima odredišne stranice (Landing Page View).

Facebook oglasi: Landing Page Views u Traffic kampanji


Facebook oglašavanje Landing Page ViewAko vam je s Facebook oglasima cilj privući što više online prometa na vaše stranice, Traffic kampanja čini se kao sigurna opcija. Facebook će optimizirati vaše oglase kako bi dobili veći promet. To sve znate, jelda? No je li to potpuna istina? Pa, u jednu ruku da, a u drugu ne. To jest, u pravu ste jedino u slučaju ako oglase optimizirate prema Landing Page Views.

Landing Page Views optimizacija cilja onu publiku koja će najvjerojatnije kliknuti na vaš oglas i koja će čekati da se odredišna stranica učita. Znači tako ste sigurni da su FB korisnici došli na vašu web stranicu. 

Ova je optimizacija dostupna i za Conversion kampanje, no bez obzira na cilj vaše kampanje, jedini zahtjev kojeg morate ispuniti kako bi mogli optimizirati oglase prema odredišnim stranicama je instalirati Facebook Pixel. 

Razlikuje li se Link Click od Landing Page View optimizacije?


Facebook oglasi - Link Click ili Landing Page ViewsDa! Klik na link znači da je FB korisnik kliknuo na oglas što ne znači da je dospio do Landing stranice, to jest, do stranice na koju želite da dođu FB korisnici. Što se u međuvremeno moglo dogoditi? Svašta!
    
  • FB korisnik slučajno klikne na link i zatvara stranicu prije nego se ona uspije učitati
  • 
  • FB korisnik namjerno klikne na link, no stranica se predugo učitava pa je odluči zatvoriti prije nego se uspije učitati

Dakle, optimizacija za Landing Page View (prikaz odredišnih stranica), pravi je i jedini način da poboljšate kvalitetu online prometa, a i da povećate konverzije. 

Ako su vam ove informacije napravile zbrku u glavi, slobodno nam se javite! Vodimo Facebook oglašavanje već dugi niz godina, pa smo upoznati i s nekoliko korisnih trikova :)
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer