Stekli smo novi Facebook Certified Marketing Developer certifikat!

Objavljeno: 27.11.2020. | 2 minute čitanja

Facebook Certified Marketing Developer novi je certifikat koji smo stekli te sada uz Facebook Certified Media Planning Professional i Facebook Certified Media Buying Professional dodajemo i njega na listu certifikata.

Certifikati tvrtke Arbona za uspješno završene Facebook edukacije
Facebook Certified Marketing Developer dio je Facebook Blueprint certifikacije koja je ujedno najviša razina akreditacije koju Facebook prepoznaje. Certifikacija je namijenjena pronalaženju i identificiranju stručnjaka koji pokazuju naprednu stručnost u području Facebook tehnologije i proizvoda.

Što je Facebook Certified Marketing Developer?

Facebook Certified Marketing Developer certifikat je koji se dodjeljuje profesionalcima koji su osim u teoretskom znanju, stručni i u tehničkoj provedbi marketinških rješenja.

Samo područje certificiranja odnosi se na tehničku implementaciju predispozicija za naprednije mogućnosti oglašavanja putem Facebook-a i Facebook Family of Apps (Instagram, Messenger itd.). Radi se o tehničkoj implementaciji Facebook Pixela, standardnih i custom evenata, custom konverzija, product feed-ova kataloga, dinamičkih oglasa i drugih srodnih rješenja unutar Facebook platforme oglašavanja.

Praktični dio zahtijeva da se unutar online IDE-a implementira Facebook pixel, eventi, advanced matching, katalog i trigeri evenata. Teoretski dio se odnosi na provjeru razumijevanja i znanja vezanih za koncepte rada pixel-a, te mogućnosti implementacija i korištenja standardnih i custom evenata, custom konverzija, kataloga i drugih tehničkih elemenata za oglašavanje. Jedan od segmenata provjere je također Business manager, njegove mogućnosti i opcije kontrole pristupa te dijeljenja artefakata za Facebook stranice i instanci vezanih za Facebook oglašavanje.

Certifikat je relativno nedavno pokrenut, a Facebook tvrdi da je namijenjen za sve software developere, front end inženjere, web developere, IT konzultante, technology integratore, technology konzultante, tehničke account managere i technical partner managere.

S ovim certifikatom Arbona je napravila još jedan veliki iskorak i dokazala da je verificiran i pouzdan stručnjak za implementaciju tehničkih predispozicija za Facebook oglašavanje, mjerenje rezultata, optimizaciju kampanja i dinamičke funkcije u oglašavanju.

Ako i vi želite imati pouzdanog partnera specijaliziranog za isporuku rezultata javite nam se već danas i pokrenite svoje Facebook oglašavanje.
Podijeli na:
Elena Majer