Arbona je postala Mailchimp Pro Partner!

Vrhunsko rješenje za e-mail marketing

Objavljeno: 26.09.2023. | 3 minute čitanja

Arbona je nedavno stekla status Mailchimp Pro Partnera, što nas u trenutku pisanja bloga čini jedinom takvom marketinškom agencijom na području Hrvatske

U nastavku vam donosimo nešto više detalja po pitanju Mailchimpa, isplativosti ulaganja u newslettere, kao i prednostima koje ostvarujemo kao novi Mailchimp Pro Partner. 
 

Što je Mailchimp?

Mailchimp je jedna od najpopularnijih platformi za marketinške automatizacije i e-mail marketing, odnosno pripremu, slanje i analitiku newslettera. Iako je po ovome najpoznatiji, Mailchimp ima i ostale funkcionalnosti za marketing na društvenim mrežama i kreiranje web stranica. Prema našem iskustvu, Mailchimp se pokazao kao najbolja platforma za e-mail marketing, zbog čega ga svakodnevno koristimo za e-mail marketing Arbone i svih naših klijenata. 
 

Je li newsletter stvar prošlosti?

Možemo reći da je odgovor na ovo pitanje apsolutno ne. U Arboni u šali znamo reći kako je slanje newslettera poput odlaska na bankomat. Razlog tome je što će kvalitetno pripremljen newsletter (koji za cilj ima prodaju) gotovo sigurno osigurati dodatne prodajne rezultate. Kažemo gotovo sigurno jer rezultat u konačnici ovisi i o ponudi klijenta, ali i kvaliteti baze pretplatnika. Što to znači?

Primjerice, ako su cijene proizvoda klijenta značajno veće od konkurencije, rezultati vjerojatno neće biti očaravajući. No, ako se radi o webshopu koji ima razumne cijene proizvoda (i još ako se tome dodaju pogodnosti poput povremenih popusta, promo kodova i besplatne dostave), rezultati gotovo sigurno neće izostati. Spomenuli smo i kvalitetu baze pretplatnika, što podrazumijeva da se u njoj nalaze pojedinci koje ponuda klijenta zaista interesira, odnosno oni koji su se svojevoljno prijavili na newsletter. Naravno, izgradnja baze pretplatnika je proces koji nikada ne završava, tako da se po tom pitanju uvijek može poraditi. Ako su ova dva kriterija zadovoljena, newsletter je odlična opcija koja može imati utjecaj na porast prodaje.  
 

Možete li samostalno pripremati newslettere?

Platforme za izradu newslettera, kao što je Mailchimp, može koristiti svatko. Iz tog razloga u teoriji možete samostalno izrađivati i slati newslettere. No, njihova priprema zahtijeva specifičnu kombinaciju dizajnerskih i copywriting taktika, ali i strateških odluka, poput učestalosti slanja i točnog vremena slanja, kako bi se primatelje potaknulo na akciju. Stoga ako razmišljate o slanju newslettera za svoju tvrtku i čim prije želite ostvariti čim bolje rezultate, suradnja s iskusnom agencijom je najsigurniji potez. Mi smo jedni od njih, stoga nam se slobodno obratite za više detalja! 


Rhett McLemore i Harry Back iz Mailchimpa s ekipom iz Arbone na BrightonSEO. konferenciji
Rhett McLemore i Harry Back iz Mailchimpa s ekipom iz Arbone na BrightonSEO. konferenciji
 

Što nam omogućuje status Mailchimp Pro Partnera?

Najviša razina partnerstva s Mailchimpom donosi nam nekoliko velikih benefita, što istovremeno znači da i naši klijenti također imaju koristi od toga. Jedna od ključnih prednosti je direktan kontakt s Mailchimp Partner Success menadžerima koji nam mogu otkriti personalizirane savjete za ostvarivanje još boljih rezultata e-mail kampanja, ali i ekspresno riješiti moguće probleme s Mailchimp računima.

 

Saznajte što je sve uključeno u našu e-mail marketing uslugu.

Podijeli na:
Elena Majer