Arbona razvila vlastiti GDS konektor - verificiran od strane Facebook-a i Google-a

Objavljeno: 13.05.2020. | 3 minute čitanja

Razvili smo vlastiti Google Data Studio konektor za Facebook i odlučili smo ga podijeliti sa svima vama. Potpuno besplatno i bez određenog perioda korištenja. Koristite ga koliko god dugo želite i koliko vam je potreban - besplatno.

Arbona je zahvaljujući trudu i znanju svojih zaposlenika razvila svoj Google Data Studio konektor koji povezuje Facebook i Data Studio izvještaje u jedno. Na taj način dolazi do povezivanja i svih podataka u realnom vremenu, potpuno ažuriranih kako bi se postiglo interaktivno izvještavanje za interne i eksterne korisnike.

Zbog sve veće prisutnosti i oglašavanja upravo putem Facebook-a pojavila se potreba za dodatnim metrikama i brzim izvještavanjem koje će putem ovog konektora biti objedinjene u jednom izvještaju.

Neprestanim napretkom tehnologije, većina poslovanja, uzrokovana i sadašnjom situacijom, postaje online. Ulaganja u digitalni marketing postaju sve veća, a time i potreba za pravovremenim i točnim informacijama sve važnija.

Informacije u realnom vremenu, vještina prezentacije podataka i njihovo ekstrahiranje, odnosno izdvajanje korisnih informacija u mnoštvu “sirovih” informacija dio je posla svakog stručnjaka za digitalni marketing.

Što ćete dobiti korištenjem našeg konektora?

Omogućeno je brzo stvaranje izvještaja koji omogućuje:
 • uvid u statistike po kampanjama,
 • uvid u interakciju s web stranicom korisnika,
 • koliki i kakav je angažman korisnika s oglasima,
 • koliko je povećanje broja pratitelja,
 • sesije prema dobi i spolu korisniku, po uređajima,
 • koliko je novih korisnika,
 • ali i brojne druge metrike ovisno o tome što želite da sadrži vaš izvještaj.
Također, moguće je prikazati i metrike iz Google Analytics-a koje daju prikaz svake Facebook kampanje.

Ono što još dobivate našim konektorom je neograničeni broj redaka podataka te korisničku podršku, a to sve potpuno besplatno.

Arbonini stručnjaci shvaćaju potrebe modernog tržišta i misle kako unaprijediti svakodnevno poslovanje, povećati učinkovitost i efikasnost te su zbog toga i razvili konektor koji je odobren i od strane Google i Facebook-a.

Svakako značajna informacija, što ponovno naglašavamo, je da je korištenje ovog konektora za sve korisnike potpuno besplatno i svatko ga može iskoristiti u svojem poslovanju. Objavljen je u galeriji konektora s ostalim konektorima gdje je svima javno dostupan. Na ovaj način, postali smo dio male zajednice koja broji oko 60 Google partnera u svijetu i koja svakodnevno razvija nove konektore.
Google Data Studio konektor za Arbonu omogućuje integraciju podataka i izradu izvještaja

Kako funkcionira Google Data Studio konektor?

U 4 jednostavna koraka do konektora koji će pomoći vašem poslovanju:
 1. Otvorite kontrolnu ploču izvještaja Google Data Studio.
 2. Izradite novi izvor podataka (Data Source) te upišite “Facebook Ads” ili “Facebook Insights”. Nakon toga, trebali bi već moći pronaći konektor koji je kreirala Arbona.
 3. Autorizirajte i povežite Facebook račune oglasa i Facebook stranice koje želite koristiti u svojim izvješćima.
 4. I na kraju, povucite polje Dimenzije i Metrike te primijenite filtere za stvaranje automatski ažuriranih izvješća.
Za više informacija možete pogledati službene Arbonine stranice na kojima je objašnjen cijeli postupak primjene Google Data Studio konektora koji je razvila Arbona.

Želimo vam puno uspjeha s korištenjem konektora i brzo stvaranje izvještaja, a za sva dodatna pitanja i savjete slobodno nas kontaktirajte.
Podijeli na:
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer