Facebook nagradio rad Arboninih stručnjaka Blueprint certifikatima

Objavljeno: 05.12.2019. | 2 minute čitanja

Facebook Blueprint certifikati su mjerilo naprednih znanja na području Facebookovih proizvoda. Kako bi se dokazani profesionalci istaknuli u masi koja nudi uslugu Facebook oglašavanja, osmišljeni su Facebook Certified Media Planning Professional i Facebook Certified Media Buying Professional certifikacijski programi. Osim sfere digitalnog oglašavanja, Facebook je pokrio i developerski dio, a postoje i posebni certifikacijski programi za studente. 

Arbona je jedna od rijetkih regionalnih agencija čiji stručnjaci su zaslužili “Media buying” i “Media planning” bedževe.

Arbonini facebook blueprint bedževi

Što su Facebook Blueprint certifikati

Facebook Blueprint certifikati su nagrada za uspješno položen jedini certifikacijski program kojeg Facebook službeno priznaje

Program je to koji postavlja standarde za oglašavanje na Facebooku, Instagramu i Messengeru. 


Zašto su tako cijenjeni

Facebookov Blueprint certifikat je cijenjen zbog rigoroznih uvjeta i kompleksnosti materijala koje je potrebno savladati prije uspješnog polaganja. 

Ispiti su zahtjevni i mogu ih položiti samo pojedinci s bogatim iskustvom postavljanja Facebook, Instagram i Messenger marketinških kampanja. Naravno, može se dogoditi i da osoba bez iskustva položi ispit, ali takvi slučajevi su statističke pogreške. Naglasak je na praksi pa su i pitanja koncipirana tako da zahtijevaju razumijevanje koje se može dobiti jedino praksom.

Da bi stekli dojam ozbiljnosti i vrijednosti Facebook Blueprint certifikata, opisat ćemo vam (koliko smijemo), detalje s polaganja ispita.


Kako izgleda polaganje Blueprint certifikata

Prostorija u kojoj se ispit polaže mora biti potpuno prazna. U njoj smije biti samo osoba koja ga polaže. Ulazak drugih osoba u prostoriju znači automatski pad. Zidovi i stol moraju biti potpuno čisti. Nema drugih monitora, mobitela ni papira, nije dozvoljeno ništa što bi ispitaniku moglo služiti kao izvor informacija. 

Ispitivači iz Facebooka će prije polaganja utvrditi da ste to stvarno vi tako što će vas zamoliti da mu pokažete osobnu iskaznicu. Skenirat će cijelu prostoriju, stol i zidove, čak i ruke ispitanika. Na trenutke je moguće da ćete se osjećati kao pred istražnim sudcem. :D

Ako vam se dogodi da morate do kupaonice, morat ćete čekati jer se izlasci iz prostorije za vrijeme trajanja ispita najstrože kažnjavaju. Također zabranjena je konzumacija hrane i pića. Tih 105 minuta, koliko traje polaganje, morate biti potpuno spremni i siti.   


Kako izgledaju pitanja?

E to vam ne smijemo reći. 

Ali možemo vam reći kako postoje trik pitanja i pitanja koja se odnose na kampanje koje se rijetko ili nikako koriste na našem tržištu. Svejedno, morate imati minimalno 700/1000 bodova kako bi uspješno položili ispit

Tih 300 bodova je dovoljno prostora ako imate iskustva u postavljanju Facebook kampanja i dobro ste pripremljeni. Za premišljanje nema vremena, znaš ili ne prolaziš.

Sve u svemu bilo je ovo jedno odlično iskustvo, iako neće pretjerano utjecati na naš rad. Ovo je samo nagrada za kvalitetan rad, kojeg u Arboni nikada ne nedostaje. 

Trebate li i vi pomoć s Facebook oglašavanjem? 

Obratite nam se za CERTIFICIRANU pomoć :)
Podijeli na:
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer