Česta pitanja

Internet marketing

Kako povećati broj komentara na YouTube kanalu?

YouTube je najpopularnija platforma za gledanje videozapisa i jedna je od popularnijih društvenih mreža. Kako bi povećali broj komentara na YouTube-u, redovito objavljujte videozapise, uključite privlačan CTA (Call To Action), komentirajte videozapise drugih YouTubera, stvorite privlačan naslov i pronađite relevantne ključne riječi.

Zašto su komentari na YouTube kanalu važni?

YouTube kanal i komentari
Popularnost YouTube videozapisa počiva na konstantnom objavljivanju novog sadržaja, na SEO optimizaciji i, između ostalog, na broju lajkova, pregleda i komentara. 

Kao i Facebook, YouTube je društvena mreža pa kako i Facebookov algoritam broji lajkove, dijeljenja, komentare, tako ih broji i YouTubeov algoritam.

Već je samo po sebi dosta teško sakupiti nove viewove (preglede videozapisa), a još je veći problem nagovoriti YouTube korisnike da ostave koji komentar. No misija nije toliko nemoguća, pa evo par dobrih savjeta kako povećati broj komentara na YouTube kanalu :)

Savjet#1: Redovito objavljujte YouTube videozapise

Ako pogledate bilo koje popularne YouTubere, vrlo ćete lako primijetiti jednu zajedničku stvar - oni nikad ne prestaju objavljivati novi sadržaj.

Ako ozbiljno želite povećati broj komentara i lajkova na YouTube videozapise, budite dosljedni u objavljivanju! Stvorite raspored prema kojim ćete objavljivati videosadržaj i držite ga se što je više moguće!

Uz redovito objavljivanje, imajte na umu da videozapisi moraju ponuditi vrijednost i moraju biti jedinstveni! Ako sadržaj nije zanimljiv, ljudi neće komentirati, lajkati niti gledati vaše videozapise.

Savjet#2: U videozapisima pozovite gledatelje na akciju!

Tijekom uploadanja videozapisa uvijek provjerite imate li poziv na akciju. Na primjer, tijekom trajanja videozapisa, od gledatelja možete zatražiti da se pretplate na vaš YouTube kanal kako bi bili u tijeku s vašim budućim objavama videozapisima.

U gornjem lijevom kutu zaslona postavite mali okvir u kojem gledatelje molite da se pretplate na kanal. Kada dobijete nove pretplatnike, ujedno ćete dobiti i komentare i lajkove na videozapise.

Savjet#3: Pronađite YouTubere s puno pretplatnika

Bez obzira koju tematiku obrađujete, veliki su izgledi da drugi slični YouTube kanali imaju više pretplatnika od vas.

Mnogi ne znaju, ali na stranici vašeg YouTube kanala, postoji opcija koja omogućuje dodavanje YouTube kanala koji vam se sviđaju ili koje preporučujete svojim pretplatnicima. Nakon što dodate druge YouTubere na svoju stranicu preporuka, oni će se prikazivati na vašem YouTube kanalu koji će biti vidljivi i vašim pretplatnicma.

Ako možete, pronađite YouTube kanale koji obrađuju sličnu tematiku kao i vi i koji imaju mnogo pretplatnika. Zamolite ih da na svojem kanalu podijele i vaš YouTube kanal.

Savjet #4: Razgovarajte s pretplatnicima

Odgovarajte na komentare na YouTubeu
Istraživanja su pokazala kako oni koji konstantno vode interakciju s postojećim pretplatnicima, vide i bolje rezultate. Potrudite se svakodnevno odgovarati na nove komentare, a uz odgovaranje na vlastitom YouTube kanalu, komentirajte videozapise i drugih YouTube kanala.

Vaši komentari mogu privući poglede korisnika koji će možda biti dovoljno zainteresirani da kliknu na vaš profili pogledaju par vaših videozapisa.

Savjet #5: YouTube videozapisi zaslužuju kreativno ime

Ako želite uspjeti na YouTube kanalu, važno je da se usredotočite i na meta datu (meta opise). Laički rečeno, meta podaci su zapravo naslov opis i oznake za videozapis koje prenosite (uploadate). Vrlo je važno strateški optimizirati oznake (tagove), napisati zanimljiv naslov i biti što detaljniji u opisu videozapisa jer kada gledatelji pregledavaju video naslove, najčešće će kliknuti na onoga koji im je najviše privlačan.

Na primjer, umjesto naslova “Kako ostvariti više komentara na YouTube kanalu”, možete napisati “10 tajnih načina za povećanje broja komentara i do 110%! ”

Savjet #6: Ključne riječi na YouTube videozapisima su zakon!

Ključne riječi su bitne baš kao i privlačan naslov. Korisnici pretražuju YouTube prema istom principu kao i Google. Ako u naslovu, opisu i tagovima nemate relevantne ključne riječi, veoma su mali izgledi a će vas u moru YouTube videozapisa itko vidjeti.
Elena Majer