Česta pitanja

Google Data Studio

Kome je namijenjen Google Data Studio?

Google Data Studio alat je koji agencijama omogućuje vrlo korisnu upotrebu podataka iz Google Analytics ili BigQuery. Google Data Studio lak je za upotrebu, sličnog je dizajna kao i Google Docs te je sučeljem vrlo lako upravljati što je vrlo pogodno za agencije, razna poduzeća ali i pojedince.

Također, podatke iz Google Data Studia možete dijeliti sa drugima na sličan način kao što dijelite podatke putem Google Drivea.

Putem Google Data Studio alata možete podatke iz raznih izvora podataka (npr. Google Analytics i Google Sheets te BigQuerry) koristiti u jednom izvještaju. Imate mogućnost i mijenjanja vizualnih efekata u sučelju prema vlastitim potrebama i željama.

Google Data Studio izvrstan je alat za brzo dobivanje podataka o poslovanju te za brzo dijeljenje istih sa kolegama, poslovnim partnerima, klijentima itd. Navedeno predstavlja i jednu od osnovnih ideja vezanih uz nastanak ovog alata - znači da ukoliko više ljudi ima pristup podacima u nekoj organizaciji, utoliko se donose bolje i efikasnije odluke.

Malim poduzetnicima ovaj alat pomaže sa svojim jednostavnim, user - friendly sučeljem koje je izvrsno za lako baratanje podacima te izradom raznih tabela i grafova u koje se podaci raspoređuju te prezentiraju kolegama ili klijentima.

Ako agencija ili drugi marketing stručnjaci koriste npr. AdWords ili Analytics, podatke iz ova dva izvora na jednostavan način mogu ukomponirati u svoj Data Studio izvještaj. U ovom se kontekstu ističi u dodatne napredne funkcije Google Data Studia.

Kako bi koristili Google Data Studio alate potrebno je imati Google račun te mogućnost korištenja Google Drivea.

Marketing stručnjaci posebno su zadovoljni Data Studio izvještajima budući da više vremena mogu posvetiti analizi podataka, a ne njihovom prikupljanju kao što je često slučaj.

Razni poduzetnici i manageri na vrlo jednostavan način mogu dobiti izvještaj s podacima iz raznih baza podataka te analizirati podatke na vrlo pojednostavljeni način.

Upotrebom Google Data Studio izvještaja poduzeća mogu eksperemintirati s podacima te načinom njihovih prikazivanja i sl. Google Data Studio nudi veliki broj predložaka za kreiranje izvještaja. Zašto koristiti Google Data Studio saznajte u sljedećem postu.

Screen Shot 2017-01-31 at 11.09.40 AM.png

Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer