Česta pitanja

Internet marketing

Može li se newsletter koristiti kao sredstvo oglašavanja?

Oglašavanje putem e-maila odnosno newslettera sve je popularnije. Stoga na pitanje može li se newsletter koristiti kao sredstvo oglašavanja dajemo potvrdan odgovor. Newsletter se može koristiti kao sredstvo oglašavanja, a njegova prednost je ta što se newsletter šalje ciljano, određenoj osobi ili skupini osoba.

Prednosti ove vrste oglašavanja je i u tome što su niski troškovi oglašavanja, a s druge strane je to ciljano oglašavanje. Permission Marketing, odnosno marketnig na temelju dane dozvole naziv je oglašavanja putem newslettera. Kvalitetna baza mail adresa omogućit će da vaši newsletteri dolaze do ciljane publike i postižu svoj cilj. Putem vaše web stranice možete prikupiti bazu e-mail adresa osoba koje su zainteresirane dobivati informacije o vašim proizvodima, uslugama... Također, svatko tko se prijavi za primanje newslettera može se u svakome trenutku i odjaviti s liste. Na newsletteru mora postojati link putem kojeg se možete odjaviti s liste te da prestanete dobivati newslettere. Jednostavno možete voditi statistiku i pratiti koliko je osoba, odnosno tko je sve otvorio vaš newsletter.

Ovaj način oglašavanja ima velike prednosti, ali postoje i neke mane i to tehničke prirode. Treba voditi računa o tome da se zadovolje svi tehnički uvjeti za slanje newslettera. S obzirom da se newsletteri šalju na veliki broj e-mail adresa ako se ne stvore dobri tehnički preduvjeti tada se može dogoditi da vaši e-mailovi završe u neželjenoj pošti ili čak da vaša web stranica postane suspendirana.

Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer