Česta pitanja

Internet marketing

Što je Bitly?

Bit.ly je alat koji služi za skraćivanje URL-ova i platforma za upravljanje vezama. Tvrtka Bitly osnovana je 2008. godine. Bitly mjesečno skraćuje i do milijardu linkova za upotrebu na društvenim mrežama, u e-mailu, sms-u, itd. Osim toga, on je moćan alat za online marketing koji se koristi za praćenje klikova, pregledavanje web mjesta, praćenje geografskih lokacija odakle dolazi najviše klikova i slično.

Od kolovoza 2018. godine Bitly je skratio više od 37,5 milijardi URL-ova.

Besplatna verzija Bitly alata dostupna je svima, potrebno je samo izvršiti prijavu. Osim skraćivanja linka, Bitly omogućuje i promjenu cijelog naziva linka samo što takav link zadržava postojeću domu bit.ly, može i neku drugu generičku domenu ako ju Bitly nudi.

Stvaranje Bitly linkova:

Pristupom na adresu bitly.com (https://bitly.com/) unese se cijeli URL (https://www.arbona.hr/cesta-pitanja/12?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=faq) u okvir u gornjem desnom kutu zaslona. Klikom na gumb “create” ili “stvorite” preusmjerava vas na stranicu s novim skraćenim URL-om. Uz pomoć Bitly-a dođe se do jednostavne kratke adrese (https://bit.ly/2XyLSS2) kojoj se može promijeniti naziv kako bi bila razumljiva i lakše čitljiva i nama i korisnicima na što se odnosi https://bit.ly/Arbona-FAQ. Nakon toga jednostavno se kopira adresa i zalijepi se, odnosno upotrebljava dalje gdje je već to potrebno.

Koliko dugo traju Bitly linkovi?

Bitly linkovi traju zauvijek, međutim podaci kojima se može pristupiti i iz njih dobiti korisne informacije traju samo 30 dana nakon stvaranja skraćenog URL-a. Veze traju vječno, međutim ne posjedujemo Bitly domenu kako bi ih zauvijek pratili.
 
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer