Česta pitanja

Internet marketing

Što je cross-channel marketing?Cross-channel marketing se odnosi na praksu korištenja više kanala ili medija za dosezanje kupaca i promoviranje proizvoda ili usluga. Cilj cross-channel marketinga je stvoriti besprijekorno, dosljedno korisničko iskustvo na svim kanalima, uključujući e-poštu, društvene medije, tražilice, mobilne aplikacije i druge digitalne i izvanmrežne kanale.

Primjerice, tvrtka bi mogla koristiti e-mail marketing za promociju novog proizvoda, nakon čega slijede oglasi na društvenim medijima usmjereni na istu publiku, a zatim retargeting oglasi na web stranicama koje kupac posjećuje. Korištenjem više kanala, tvrtka može doprijeti do kupaca na različitim dodirnim točkama u korisničkom putovanju, povećavajući vjerojatnost konverzije i lojalnost brendu.

Učinkovit marketing preko kanala zahtijeva pažljivo planiranje, analizu podataka i segmentaciju kako bi se ciljala prava publika s pravom porukom u pravo vrijeme. Integracijom podataka i komunikacije preko kanala, tvrtke mogu stvoriti jedinstveno korisničko iskustvo koje jača identitet robne marke i potiče rast prihoda.
Elena Majer