Česta pitanja

Google Analytics

Što je Google Analytics IQ certifikat i kako ga dobiti?

Google IQ certifikat (Individual Qualification) je certifikat kojeg izdaje Google, a koji je dokaz znanja iz Google Analyticsa. Položiti ga može svaka osoba koja je već položila ocjenjivanje iz Google Analyticsa, a s njime se potvrđuje da korisnici učinkovito upotrebljavaju Google Analytics u svojim organizacijama, ali i da pomažu drugima u radi s tim alatom.KAKO POLOŽITI GOOGLE ANALYTICS IQ CERTIFIKAT


Google Analytics IQ certifikat je besplatan pod Googlevim Parnters programom. Kako bi ga položili pratite sljedeće korake:
 

  
 1. Posjetite web stranicu https://www.google.com/partners 
 2. 
 3. Kliknite na Join Google Partners na vrhu navigacije
 4. 
 5. Kliknite na gumb Join Now pod sekcijom Earn your Google Partner badge
 6. 
 7. Pratite upute i prijavite se sa svojim Google Accountom
 8. 
 9. Nakon što ste se prijavili, kliknite na Analytics te na gumb Take Exam
 10. 
 11. Krenite rješavati ispit - imate 90 minuta vremena za 70 pitanja, a potrebno je ostvariti 80% točnih odgovora kako bi uspješno prošli ispit.
 


PREDNOSTI GOOGLE ANALYTICS IQ CERTIFIKATA


Google Analytics je praktički simbol suvremene web analitike te je integralni dio mjerenja digitalnog marketinga kao vodeći igrač na analitičkom tržištu. Zato je Google Analytics IQ certifikat najvažniji certifikat koji dokazuje znanje pojedinca u Google Analytics alatu. A i izgleda odlično na LinkedIn profilu!

Google Analytics IQ certifikat povećava šanse za zaposlenjem.

Također, mnoga poduzeća i agencije traže od svojih zaposlenika (posebice onih zaposlenih u odjelu za digitalnu analitiku) polaganje Google Analytics IQ certifikata u sklopu svoje korporativne kulture kako bi zadržali određenu razinu kvalitete svojih usluga.

Elena Majer