Česta pitanja

Optimizacija za tražilice

Što je Off Page optimizacija za tražilice?

Nakon što je završen posao sa On Page optimizacijom kreće se s Off Page optimizacijom koja vam je nužna ukoliko ciljate na neku zasićenu tržišnu nišu u kojoj vlada visoka konkurencija. Off Page optimizacija obuhvaća radnje izvan web stranice, a pomoću nje se povećava vidljivost i pozicija Vaših stranica.

Proces Off Page optimizacije za tražilice sastoji se od linkbuildinga i citation buildinga. Link buildingom odnosno izgradnjom linkova generiraju se dodatni izvori posjeta sa srodnih web stranica. Što više takvih backlinkova to je bolje za Vašu web stranicu, a ujedno i za vaš posao. No, tražilice neprekidno mijenjaju svoje algoritme kako bi filtirale spam linkove pa je zbog toga potrebno kontinuirano raditi na optimizaciji i izbjegavati bilo kakve spam pristupe.

Važno je napomenuti kako je kvaliteta povratnih linkova važnija od kvantitete, a isto tako nekvalitetni linkovi mogu nanijeti štetu stranici. Uz to, Off Page optimizacija uključuje i citation building odnosno spominjanje imena tvrtke na webu što je više moguće, sa ili bez linka. Citation building je ključan segment u poboljšanju pozicije Vašeg weba putem kojeg postajete vidljivi potencijalnim kupcima ili korisnicima. Zbog složenosti procesa potrebno je angažirati SEO stručnjake koji poznaju nove i učinkovite metode Off Page optimizacije.
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer