Česta pitanja

Internet marketing

Što je spam (neželjena elektronička pošta)

Spam ili junk mail je neželjena elektronička pošta. Riječ je uglavnom o nerelevantnim marketinškim porukama koje se šalju na e-mail adrese primatelja koji za to nisu dali svoju privolu. Osim što su spam poruke nerelevantne za primatelja, često su opasne jer sadrže viruse, spyware ili pokušavaju "izvući" osobne podatke primatelja.

Primatelji spama obično i klikaju na linkove koje im se nude u spamu, najčešći razlozi za to su znatiželja ili "dosada".

Primjeri spam poruka su one koje traže "da se e-mail pošalje drugom korisniku" ili "uplatite desetak dolara", "obogatite se iz kauča" i slično. Takve poruke su vrlo česte i naziva ih se hoaxima. Zabrinjavajući je podatak da je danas skoro 75% svih poslanih e-mail poruka spam. Nikada nije bilo lakše poslati mnogo poruka odjednom, iako se stručnjaci za internet sigurnost trude stati na kraj ovom problemu, postoji i druga skupina korisnika koji još uvijek imaju korist od spama. 

Uglavnom, ako ste dobili e-mail poruku sadržaja koji za vas nije relevantan, ne poznajete pošiljatelja ili jednostavno izgleda predobro da bi bilo istina - to je vjerojatno spam. Ako trebate savjet ili pomoć slobodno nam se obratite. Rado ćemo vam pomoći. 
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer