Arbonini stručnjaci zavrijedili još jedan certifikat - Google Data Studio

Objavljeno: 30.04.2020. | 3 minute čitanja

Još jedan uspjeh za Arbonu! Novi certifikat Google Data Studio u bogatoj kolekciji certifikata pronašao je svoje mjesto.

Google Data Studio certifikat ističe znanje na području uporabe podataka i sastavljanja izvještaja te korištenja alata u napredne svrhe.

Arbona posjeduje kolekciju Googleovih certifikata između kojih su svakako značajni Google Tag Manager i Google Analytics, a sada se možemo pohvaliti i Google Data Studio certifikatom.

Što je Google Data Studio?

Google Data Studio je Google rješenje za korisnike koji daje puno više mogućnosti i podataka za izvještavanje od bilo kojeg drugog, do sada korištenog alata.

Uz mogućnost povezivanja i spajanja na 20-ak Google konektora (Google Analytics, Google Ads, Search Console, itd.) te gotovo 200 partnerskih konektora (Amazon Ads, Bing Ads, Facebook Ads, MailChimp Analytics, itd) daje mogućnost interaktivnog izvještavanja za interne i eksterne korisnike povezivanjem podataka iz različitih baza.

Google Data Studio izvještaji prilagođeni su ciljevima poslovanja i onome što je bitno za praćenje poslovanja. Upravo zato, kod njih je jako važno definirati ciljeve koji u većini slučajeva moraju biti vođeni S.M.A.R.T. metodom:
  • Specifični (Specific)
  • Mjerljivi (Measurable)
  • Ostvarivi (Attainable)
  • Relevantni (Relevant)
  • Vremenski ograničeni (Time Bound).

Prikaz Google Data Studio izvještaja povezan s Google Ads računom
Kao što možete vidjeti na slici, ovo je jedan dio izvještaja Google Data Studio alata koji je povezan s Google Ads-om. Ovdje je tema stavljena bijela. Međutim, možete mijenjati i boju teme, grafikona i ostalih tablica što je zanimljivo jer se mogu kombinirati različite boje na različitim pozadinama.

Različiti pokazatelji ovisno o traženoj bazi prikazuju mjerne podatke u tekstualnom obliku i pomoću grafikona kako bi bile što lakše za razumijevanje, ali i za vizualno predočavanje klijentu.

Izvještaji i nadzorne ploče tako su sve više dinamične, atraktivne i vizualno privlačne. Elementi koji prikazuju podatke u programu razlikuju se po svojoj raznolikosti, mogućnosti prilagodbe, postavkama koje omogućuju da se podaci stalno ažuriraju i interaktivnim kontrolama (sortiranje stupaca, paginacija tablice i sl.).

Google Data Studio kreatorima izvješća daje potpunu kontrolu nad korisničkom iskustvom. U njemu nastaju izvještaji koji su jednostavni za uporabu, koji se prilagođavaju i dijele, ali su dinamični i interaktivni što je svakako puno privlačnije i jednostavnije za čitanje i razumijevanje.

Ako vas zanima više o načinu korištenja Google Data Studio alata svakako pročitajte naš vodič.

Prikaz Google Data Studio izvještaja povezan s Google Search Console-om

Google Data studio certifikat

Postupak certifikacije podijeljen je u dva dijela gdje je potrebno pokazati teorijsko znanje, a nakon toga iskazati primjenu na projektnim zadacima.

Nakon što se riješe dani zadaci slijedi čekanje rezultata.

Na kraju, našim stručnjacima se sav trud isplatio. Uz stečeno iskustvo, Arbona se može pohvaliti s novim certifikatom i svojim imenom na Google stranicama gdje se nalaze certificirane i prodajne tvrtke koje su Google Partner.

To je još jedna nagrada za naporan rad, trud i entuzijazam koji je u Arboni svakodnevno prisutan.

A ako i vi želite biti među najboljima i pregledavati svoje izvještaje koji su rađeni upravo u Google Data Studio alatu, te svojim korisnicima osigurati odlično korisničko iskustvo, slobodno nam se obratite i zatražite svoju ponudu.
Elena Majer