Česta pitanja

Google Ads

Kako izračunati mjesečni proračun potreban za AdWords marketing ?

Oglašavanje na Google AdWordsu danas je jedan od najpopularnijih, ali i najefikasnijih načina oglašavanja. Cilj AdWords kampanje je ponuda proizvoda i usluga klijentima koji preko internet tražilice pretražuju upravo taj proizvod ili uslugu. Ovo je ujedno i jedan od načina oglašavanja gdje će oglas otvoriti i pročitati samo ciljana osoba, odnosno potencijalni kupac. AdWords kampanja temelji se na kvalitetnom odabiru i postavljanju ključnih riječi preko kojih će klijent doći do Vas. Svaka ključna riječ naplaćuje se ovisno o konkurenciji, popularnosti i broju prosječnih mjesečnih pretraživanja. A koliki je mjesečni proračun potreban da bi AdWords marketing bio uspješan, ovisi o tome na koliko se i na kakve ključne riječi cilja.

Ako je proračun za marketing ograničen, potrebno je što bolje iskoristiti svaku lipu. U tom slučaju oglas se neće prikazivati onoliko puta koliko biste možda Vi to željeli, a postoji mogućnost i da se uopće ne prikazuje. Kako bi se spriječila veća potrošnja nego što si korisnik to može priuštiti, postoje neke od smjernica kojih se treba pridržavati. Prvi korak je snižavanje licitacije za kampanje koje su ograničene proračunom, zatim omogućavanje automatskog licitiranja na AdWords alatu kako bi se ostvarilo što više klikova unutar dnevnog proračuna, a za oglase odaberite opciju “standardna isporuka”. Snižavanje licitacije u AdWords kampanji omogućuje ostvarivanje više klikova što za rezultat može dati više potencijalnih kupaca ponuđenog proizvoda ili usluge.

Postavljanje proračuna kampanje može se usporediti s odlaskom na godišnji odmor. Znate koliko je važno sve dobro isplanirati, ali i ostaviti mjesta za neočekivane okolnosti. AdWords marketing odličan je način oglašavanja preko interneta jer možete odrediti dnevni proračun za svaku kampanju. To možete izračunati tako da odredite prosječnu cijenu po kliku, neka je ona 0,50 HRK, a želite ostvariti 100 klikova, po tome će Vam trebati 50,00 HRK dnevno što znači oko 1.500,00 HRK mjesečno. 
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer