Česta pitanja

Internet marketing

Koliko košta oglašavanje na Googleu?Na ovo pitanje nema jednoznačnog odgovora, no postoji nekoliko faktora koji će utjecati na cijenu vašeg oglašavanja na Googleu.

Cijena Google oglasa nije ista za svaku kampanju, oglase i oglašivače već ona ovisi o nizu čimbenika - od trenutne konkurencije, raspoloživog budžeta, kvalitete i atraktivnosti same kampanje i slično.

Google Ads kampanje funkcioniraju po sistemu aukcija, pri čemu Google, među svima koji se natječu za određene ključne riječi, određuje čiji oglas će se prikazati za neku pretragu.

Intuitivno, više konkurencije znači i skuplje oglase, što će pak značiti da će vam za jednak učinak trebati veći raspoloživi budžet.

Baviti se s Google Ads kampanjama nije ni lako ni jednostavno, kao što ste se vjerojatno i sami uvjerili ako ste se upustili u takav pothvat. Zato postoje specijalizirane agencije koje zapošljavaju stručnjake upravo za ovu vrstu oglašavanja. Takve osobe imaju bogato iskustvo rada s kampanjama, kao i duboko znanje o Google Adsu i oglašavanju.

Upravo zato trošku samog budžeta treba pridodati i agencijsku nakandu za postavljanje, održavanje i optimizaciju kampanja. On se također može razlikovati, ovisno o kompleksnosti, kao i o dodijeljenom budžetu.

Naravno, nije sve prepušteno slučaju - trošak možete ograničiti postavljanjem maksimalnog raspoloživog budžeta kojeg ste spremni potrošiti. Kako bi saznali koliki bi on trebao biti, javite nam se, a naši stručnjaci će vam besplatno izračunati optimalan budžet i troškove.

Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer