Česta pitanja

Društvene mreže

Što je Facebook proračun koji se postavlja tijekom cijelog trajanja kampanje?

Facebook proračun koji se postavlja za cijelo vrijeme trajanja kampanje daje se Facebook-u koji onda s njime raspolaže na dnevnoj bazi, ali odabire se datum završetka kampanje.

Facebook na ovaj način proučava performanse kampanje i prilagođava razinu dnevne potrošnje na temelju njezinih rezultata.

Ako primijeti da su jedan dan prilike kampanje veće, onda će taj dan potrošiti više proračuna kako bi što više iskoristio danu mogućnost. Nakon toga, snizit će dnevnu potrošnju i rasporediti po danima u kojima mogućnosti nisu toliko velike dok opet ne dođe neki od boljih dana. Na kraju dana, ukupna potrošnja izjednačit će se s izvornim proračunom koji je postavljen.

Dodatna mogućnost proračuna koji se postavlja za cijelo vrijeme kampanje je što omogućuje oglašivačima da odaberu dane i sate u tjednu u kojem žele provoditi kampanju.

Ono što je možda nedostatak je što uz takve proračune dnevna potrošnja može puno varirati. Teško je znati kakvu će pokrivenost oglasi dobiti svakog dana ili kolika će biti potrošnja.

Potrebno je razmišljati unaprijed. Ako ste sigurni da neće biti promjena vremenskog okvira ili proračuna, ovo je sjajna opcija postavljanja proračuna, ali ako je vjerojatno da ćete dobiti dodatni proračun ili produljiti ili skratiti trajanje svoje kampanje onda je možda bolja opcija postavljanje dnevnog proračuna.

Iako je prilagođavanje proračuna i promjena krajnjeg datuma moguće, to će utjecati na to kako Facebook određuje prioritet u proračunu.

Recimo, na primjer, postavili ste skup oglasa koji će se prikazivati dva tjedna, ali nakon nekoliko dana morate ga smanjiti na samo jedan. Facebook će se tada prilagoditi i potrošiti znatno veći iznos.

Odaberite proračuna tijekom cijelog trajanja kampanje kada:
    
  • kampanja ima postavljeni proračun i datum završetka,
  • 
  • postavljanje oglasa mora biti postavljeno prema određenom rasporedu.
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer