Sve što trebate znati o Bing oglasima

Prednosti Bing oglasa

Objavljeno: 12.02.2024. | 2 minute čitanja

U današnjem digitalnom svijetu, oglašavanje na internetu postalo je ključno za uspješno poslovanje. Google Ads je često prva platforma koja nam pada na pamet kada razmišljamo o online oglašavanju, ali postoji još jedna moćna alternativa koju često zanemarujemo - Bing oglasi. U ovom blogu, istražit ćemo što su Bing oglasi, kako funkcioniraju i kako ih koristiti za promociju vašeg poslovanja u Hrvatskoj obzirom da Bing postaje sve zastupljenija tražilica na našim prostorima.

 

Što su Bing oglasi?

Bing oglasi su slična platforma oglašavanja kao i Google Ads, ali su dio Microsoftove tražilice Bing. Bing je druga najpopularnija tražilica na svijetu i sve više ljudi u Hrvatskoj koristi Bing kao svoj primarni izbor za pretragu. To znači da postoji velika prilika za oglašavanje na ovoj platformi kako biste dosegli širu publiku.Kako Bing oglasi funkcioniraju?

Temelje se na principima sličnim Google Ads-u. Imaju mogućnost stvaranja prilagođenih oglasa i ciljanja svoje poruke prema određenoj publici, koristeći ključne riječi, demografske podatke, lokaciju i mnoge druge parametre. Kada korisnici upišu svoj upit u Bing tražilicu, Bing algoritam ocjenjuje relevantnost oglasa u odnosu na upit te ih prikazuje na vrhu ili dnu rezultata pretrage. Na taj nam način Bing oglasi omogućuju dosezanje potencijalne klijente u trenucima kada aktivno traže proizvode ili usluge koje nude.

Osim toga, kao i Google, Bing nudi različite opcije za oglašavanje, kao što su sponzorirani oglasi, display oglasi i video oglasi, što nam omogućuje prilagođavanje strategije oglašavanja prema ciljanju različitih vrsta publike i formata oglasa. Oglasi se prikazuju na Bingovim partnerima, kao što su Yahoo i AOL, što dodatno proširuje doseg vaše kampanje.

Prednosti Binga

  • Manje konkurencije: Konkurencija na Bingu je znatno manja u usporedbi s Googleom, što vam olakšava privlačenje potrebnog prometa.
  • Često dobar ROI: Bing oglasi često ostvaruju dobre rezultate uz niže cijene po kliku, što rezultira boljim povratom ulaganja.
  • Jednostavno postavljanje profila: Postavljanje računa na Bingu je brzo i jednostavno, a možete čak uvesti postojeće kampanje s Google oglasa.
  • Povećana kontrola: Bing vam omogućuje precizniju kontrolu nad kampanjama, uključujući različite vremenske zone i postavke na razini grupa oglasa.
  • 3 tražilice: Bing nudi oglašavanje na tri tražilice (Bing, Yahoo, AOL), povećavajući vaš doseg na širu publiku.

Korištenje Bing oglasa uz Google oglase može biti iznimno korisno za vašu marketinšku strategiju, pridajući pažnju alternativnim platformama kako biste postigli bolje rezultate.Bing oglasi predstavljaju važan i često zanemarivan resurs za oglašivače u Hrvatskoj. S rastućim brojem korisnika Bing tražilice, ova platforma nudi iznimnu priliku za promociju vašeg poslovanja i dosezanje šire publike. Iako Google Ads ostaje popularan, diversifikacija vaše marketinške strategije putem Bing oglasa može donijeti značajan povrat ulaganja.

Dakle, nemojte zanemariti potencijal Bing oglasa i slobodno nam se obratite kako biste osigurali da vaše kampanje budu ciljane, učinkovite i donose željene rezultate.

Podijeli na:
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer