Česta pitanja

Google Analytics

Google Analytics E-Commerce

U današnje vrijeme možete dobiti podatke i stvoriti izvješća o gotovo svemu što postoji. Na kraju dana ipak, postoji samo jedna platforma koja se ističe iznad ostalih - Google Analytics.

Analizirajući ispravne podatke možete dobiti detaljne informacije o svojoj web stranici kao i određene preporuke što je potrebno ispraviti.

Google Analytics e-Commerce svakako je izvrstan alat za sve vlasnike web shop prodaje.
E-Commerce je dio Google Analytics-a koji služi za prikupljanje i analiziranje podataka o kupnjama.
Analiza podataka o online poslovanju ključna je ako želite pratiti, mjeriti i optimizirati web shop.

Daje informacije na temelju kojih možete donositi visoko informirane odluke na temelju konkretnih podataka. No, kako bi uistinu bio praktičan i djelotvoran, morate znati na koja se izvješća usredotočiti.

S e-Commercom može se pristupiti svim statističkim podacima koji jasno prikazuju ponašanje korisnika i njihove transakcije na web stranici. Mogu se dobiti podaci o tome koje proizvode korisnici gledaju na stranici, koliko puta su određeni proizvodi pregledali, kada su ih dodali u košaricu, koji proizvodi ostvaruju najviše prihoda i slično. Također, može se dobiti uvid u asistirane transakcije ili pregled kanala koji su prethodili postizanju transakcije.

Pomoću dostupnosti tih podataka može se pravovremeno reagirati u cilju postizanja većeg rasta konverzija i prihoda putem online poslovanja.
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer