Kako će izgledati turizam 2040. godine?

Ključne ideje s Think Travel Google konferencije u Barceloni

Objavljeno: 26.06.2024. | 2 minute čitanja

Sudjelovali smo na konferenciji Think Travel by Google u Barceloni. Ovaj događaj okupio je vodeće stručnjake iz industrije putovanja koji su podijelili uvide o budućim trendovima i izazovima s kojima se sektor suočava.

Jedno od istaknutih predavanja temeljilo se na najnovijem istraživanju Deloittea i Googlea. Ovo opsežno istraživanje baca svjetlo na dinamičnu evoluciju sektora putovanja te predviđa trendove sve do 2040. godine. Ključni uvidi iz istraživanja uključuju:

 
  • Brzi rast tržišta u Africi i APAC regiji: Očekuje se značajan rast broja putnika zbog povećanja životnog standarda i ekonomske stabilnosti.
  • Porast broja putnika iz srednje klase: Globalno širenje srednje klase bit će glavni pokretač povećanja putovanja, posebno u zemljama u razvoju.
  • Fokus na održivost: Ekološka osviještenost postaje sve važnija, s putnicima koji sve više biraju destinacije i prijevoznike s jakim održivim praksama.
  • Tehnološke inovacije: Integracija naprednih tehnologija u svakodnevne operacije i korisničko iskustvo postaje ključna za privlačenje i zadržavanje putnika.
  • Prilagodba promjenjivim profilima putnika: Tvrtke će trebati razvijati fleksibilnije modele usluga da bi zadovoljile različite potrebe i očekivanja novih skupina putnika.

Prezentacijski dijagram na Think Travel konferenciji
Osim ključnih uvida, istraživanje je pružilo i neke zanimljive statističke podatke:

  • 50% rasta broja međunarodnih putnika dolazit će iz Afrike i APAC regije do 2040. godine.
  • 70% putnika preferirat će održive opcije prilikom odabira destinacija i prijevoznika.
  • 80% porasta putovanja potaknut će srednja klasa, s posebnim naglaskom na zemlje u razvoju.
  • 60% turističkih kompanija planira povećati ulaganja u AI tehnologije kako bi poboljšale korisničko iskustvo i operativnu efikasnost.
Predavačica na Think Travel konferenciji
Jedan od ključnih trendova koji je naglašen tijekom konferencije je važnost umjetne inteligencije (AI) u oglašavanju u turizmu. AI omogućuje preciznije ciljane kampanje, analizu velikih količina podataka te personalizaciju korisničkog iskustva.

Posebno su se istaknule Performance Max kampanje koje koriste AI za optimizaciju oglasa preko više Googleovih kanala, uključujući YouTube, Gmail, Search i Display Network. Ove kampanje omogućuju tvrtkama da postignu bolje rezultate uz manje napora, jer AI automatski prilagođava kampanju kako bi se maksimizirao povrat ulaganja.


Think Travel by Google konferencija u Barceloni
Iako je ovo predavanje bilo posebno zanimljivo, konferencija je obilovala brojnim drugim izlaganjima koja su također privukla veliku pažnju sudionika. Razmjena znanja i iskustava između stručnjaka pružila je vrijedne uvide koji će pomoći tvrtkama da se bolje pripreme za budućnost.

Arbona kontinuirano prati najnovije trendove i primjenjuje naučeno na projektima digitalnog marketinga kako bi klijentima osigurala prednost u sve konkurentnijem okruženju.  

Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer