Ključni koraci prije pokretanja Performance Max kampanja

6 koraka za optimizaciju kampanja

Objavljeno: 28.03.2024. | 5 minute čitanja

Prije pokretanja Google Performance Max kampanja, ključno je provesti temeljite pripreme kako biste osigurali njihovu maksimalnu učinkovitost. U ovom blogu ćemo istražiti šest koraka koji su ključni za optimizaciju vaših kampanja, nadovezujući se na najbolje prakse i strategije iz industrije digitalnog marketinga.

Google Ads Performance Max kampanje predstavljaju napredak u mogućnostima oglašavanja, koristeći umjetnu inteligenciju i strojno učenje za optimizaciju prikazivanja oglasa preko cijelog Googleovog portfelja. Da bi kampanje bile što uspješnije, ovih šest koraka bi trebali razmotriti prije njihova pokretanja.

 

Korak 1: Isključivanje brendova i kontrola pozicioniranja


Isključivanje brendova kod kreiranja kampanja
Zaštita vašeg branda ključna je u svakoj kampanji. Koristite liste za isključivanje kako biste spriječili prikazivanje vaših oglasa u kontekstima koji ne odgovaraju vašem brandu ili ciljevima kampanje. Kontrolirajte pozicioniranje vaših oglasa kako biste osigurali da se prikazuju u prikladnom okruženju, podupirući pozitivnu percepciju vašeg branda.

 

Korak 2: Iskoristite sve kreativne opcije


Opcije kod kreiranja oglasa - mogućnost korištenja različitih formata
Diversifikacija vaših kreativnih materijala može značajno doprinijeti uspjehu kampanje. Performance Max omogućuje korištenje različitih formata, uključujući video, slikovni materijal i proširene tekstualne oglase. Iskoristite ovu priliku za testirate različitih kreativnih pristupa i otkrijte što najbolje rezonira s vašom ciljanom publikom.

 

Korak 3: Kontrola pozicioniranja uz pomoć brand suitability

Kontrola pozicioniranja korištenjem negativnih ključnih riječi kod kreiranja kampanja.
Performance Max kampanje se prikazuju na cijeloj Google mreži, što donosi izazove u kontekstu sadržaja uz koji se vaši oglasi mogu naći. Kako se reklame ne bi prikazivale na nepotrebnim pozicijama, postoji mogućnost isključivanja, a dijele se na:

Isključenja za pretraživanje i shopping: Možete koristiti negativne ključne riječi na razini računa kako biste kontrolirali za koje upite će se vaše Performance Max kampanje prikazivati, čime se sprječava prikazivanje svih kampanja na tim upitima, uključujući i standardne search i shopping kampanje.

Isključenja za Display i YouTube: Važno je pratiti i kontrolirati sadržaj uz koji se prikazuju vaši oglasi na YouTubeu i Google Display mreži. U Google Ads postavkama, pod odjeljkom za prikladnost sadržaja, dostupne su različite opcije za isključenje, odabrane na temelju kategorije osjetljivog sadržaja, ključnih riječi sadržaja ili specifičnih pozicioniranja kao što su web stranice ili YouTube kanali.

 

Korak 4: Signali publike


Odabir publike kod kreiranja kampanja
U istom alatu za izgradnju skupine resursa, pronaći ćete gdje možete utjecati na publiku koju Performance Max kampanje ciljaju.

Imate prilično opcija kada je riječ o pružanju signala publike. Ti signali mogu biti iz vaših skupova podataka, poput lista za remarketing ili prijenosa kupaca. Također mogu biti zasnovani na dodatnim signalima poput interesa koji uključuju publiku na tržištu i životne događaje, kao i detaljne demografske podatke poput roditeljskog statusa i prihoda kućanstva.

Dodatno, možete pružiti teme pretraživanja, koje su ključne riječi (do 25 po skupini resursa) koje identificirate kao neke riječi ili fraze koje korisnici mogu tražiti prilikom pretraživanja vaših proizvoda ili usluga. Najbolje se koriste kada lansirate novi proizvod ili vaša web stranica nema potpune detalje o vašim ponudama kako bi pomogle voditi Performance Max u pronalaženju kvalificiranijih korisnika. Ovo je opcionalno, ali može biti korisno u gore spomenutim scenarijima.

Međutim, oba seta uputa idu samo do određene mjere kada pokušavate utjecati na vaše publike. Kao što Google navodi: to su samo polazište i oglasi će se prikazivati na temelju onoga što algoritam smatra kvalificiranim korisnikom.

Dodajte što detaljnije uvide u ovaj odjeljak jer će raditi u suradnji sa sljedećom optimizacijom kako bi se osiguralo da se vaši oglasi prikazuju pravim korisnicima unutar Google okruženja.

 

Korak 5: Potvrdite praćenje konverzija i postavite jasne ciljeve


Odabir ciljeva konverzije za optimizaciju performansi kampanje
Performance Max kampanje u velikoj mjeri ovise o ciljevima koje postavite na razini kampanje. Na svakom mjestu prikazivanja, pokušavaju vam pomoći da potaknete prodaju, svijest o brendu, preuzimanja sadržaja ili neki drugi cilj. No, za uspjeh Performance Maxa, morate mu pružiti točne podatke o konverzijama.

Tijekom postupka postavljanja kampanje, bit ćete upitani da odaberete ciljeve koje želite optimizirati u ovoj kampanji. Provjerite jeste li pravilno postavili sve svoje konverzije i ciljeve kako biste lako mogli odabrati radnje koje želite za ovu kampanju.

To također otvara novi svijet optimizacije s Performance Maxom. Na primjer, ako želite imati jednu Performance Max kampanju koja optimizira svijest o brendu i drugu conversion na dnu prodajnog lijevka, ovo je mjesto gdje to možete postaviti. Ne ustručavajte se biti kreativni u tome kako možete koristiti ovo strojno učenje da utječete na svoj portfelj kampanja.

 

Korak 6: Praćenje i optimizacija

Performance Max se zaista pokazuje kao dobar izbor kampanje za izravnu prodaju i online trgovine. Svi podaci o prodaji i prihodima dostupni su izravno, a feedovi proizvoda obično imaju tone kreativnih materijala i teksta s kojima se može raditi.

Nažalost, to znači da kampanje za generiranje potencijalnih klijenata imaju teži posao. Kvaliteta potencijalnih klijenata može biti zaista loša od Performance Maxa ako niste oprezni. Postoje neke strategije koje Google predlaže da koristite kako biste poboljšali kvalitetu potencijalnih klijenata, ali primijetit ćete da su sve na vašoj stranici, a ne izravno kroz PMAX kontrole.Google Ads Performance Max kampanje nude ogromne mogućnosti za oglašivače koji žele iskoristiti najnovije tehnologije u svom marketinškom arsenalu. Slijedeći gore navedene korake, možete osigurati da su vaše kampanje optimizirane, ciljane i spremne za uspjeh. Uz kontinuiranu optimizaciju i prilagodbu, vaše Performance Max kampanje mogu dosegnuti i premašiti vaša očekivanja, donoseći vrijedne konverzije i jačajući vaš brand.

Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer