MailChimp godišnja konferencija

Utjecaj umjetne inteligencije na email marketing

Objavljeno: 18.06.2024. | 2 minute čitanja

“From Here to There” ime je druge po redu godišnje konferencije jedne od najpopularnije svjetske platforme za email marketing, MailChimp. Konferencija je održana 13.06.2024. u Londonu, na kojoj je Arbona, kao MailChimp Pro Partner agencija, također imala priliku sudjelovati. Konferencija je okupila više od 800 uzvanika iz raznih tvrtki iz cijelog svijeta koje koriste MailChimp platformu za svoje email kampanje.

Svrha same konferencije je bila predstaviti korisnicima platforme nove mogućnosti pogonjene umjetnom inteligencijom. Personalizacija, segmentacija, sadržaj i kreativa nikad nije bila naprednija i kvalitetnija. Velika vijest koju je MailChimp objavio je jednostavna integracija na najpopularnije platforme za web shopove u čemu prednjači povezivanje sa Shopify-em. Potpunom integracijom na web shop omogućeno je jednostavno i precizno provođenje kampanja kroz više kanala sukladno ponašanju korisnika na web stranici. Kampanje su automatizirane i prate korisnika od awareness faze do care faze korisničkog putovanja.

Također, od nedavno je moguće raditi SMS kampanje putem MailChimpa na području Ujedinjenog kraljevstva, a u najavi je proširenje navedene usluge i na ostala tržišta u Europi. Na konferenciji su sudjelovali odlični predavači kao što su Steven Bartlett (autor najvećeg podcasta u Europi, The Diary Of a CEO), Mo Gawdat (nekadašnji Chief Business Officer za Google), a najviše pažnje je ipak prikupila Ameca koja je u ovom trenutku najnapredniji humanoidni robot na svijetu. 

Zaključak konferencije je da email ponovo postaje jedan od najvažnijih kanala u digitalnom marketingu, a implementacija novih mogućnosti pogonjenih umjetnom inteligencijom omogućuje nikad lakše, brže i kvalitetnije provođenje takvih kampanja. 

Za više pitanja o mogućnostima i provođenju email marketinga slobodno nam se obratite.


Zgrada u kojoj se održala MailChimp godišnja konferencija

Druženje za vrijeme MailChimp godišnje konferencije

Ameca najnapredniji humanoidni robot na MailChimp godišnjoj konferenciji

Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer