Zaključci ThinkAI konferencije u Ateni

Raspravljalo se o najnovijim trendovima i inovacijama u području AI-a

Objavljeno: 12.06.2024. | 2 minute čitanja

Nedavno su naši predstavnici iz Arbone, Dario Horvat i Sandro Lazaric, sudjelovali na Google-ovoj "ThinkAI" konferenciji u Ateni. Ova konferencija bila je posvećena najnovijim dostignućima i budućnosti umjetne inteligencije (AI). U nastavku donosimo njihove dojmove i ključne uvide s ovog izvanrednog događaja.
 


Ako još uvijek ne koristite umjetnu inteligenciju u svom poslovnom i osobnom životu, krajnje je vrijeme da počnete. Siguran sam da ćemo uskoro svi imati onaj "Kako sam uopće uspio bez AI?" efekt.

Dario Horvat, član uprave Arbone, sažima bit konferencije ovim riječima. Ono što je pred nama je doista fascinantno, usudim se reći revolucionarno, uvidi stečeni na ovom događaju dodatno su naglasili važnost i transformativni potencijal AI u našim životima.
Evolucija izgleda ovako: vatra, kotač, električna energija, internet i sada AI.

Sada kada je umjetna inteligencija već u raznim platformama i aplikacijama dostupna svima, fascinantno je vidjeti koliko se dugo ista koristila u pozadini svima nama poznatih Google alata koje koristimo već godinama.

Predavanja su pokrivala razne teme poput etike u AI, primjene AI u različitim industrijama te budućnosti tehnologije. Također bilo je riječi o praktičnim primjerima AI primjene u industrijama poput zdravstva, financija i marketinga, te o inovacijama koje AI donosi u svakodnevni život i poslovanje. Od efekta "wow" koji je na konferencijama izazivao AI prošle godine, ova konferencija je prešla u fazu "how" u primjeni umjetne inteligencije. 

S velikim uzbuđenjem je predstavljen nedavno objavljen Googleov projekat Astra, univerzalni AI agent sa zadatkom da olakša korisnicima u svakodnevnim situacijama.

 
Sandro Lazaric, CEO i suosnivač Arbone, iznosi ključnu poruku s konferencije:
"Nećemo biti zamijenjeni umjetnom inteligencijom, već ljudima koji koriste umjetnu inteligenciju ako je mi sami ne koristimo."

Ovo je bila glavna poruka s Google ThinkAI konferencije u Ateni. Svijet se značajno promijenio u posljednjih godinu dana, a promjene će biti još veće u nadolazećoj godini. Nalazimo se na početku revolucije.

Zahvaljujemo Googleu na pozivu i izvrsnoj organizaciji!

 
Zaključak:
 
Konferencija "ThinkAI" pružila nam je dubok uvid u budućnost umjetne inteligencije i njezin potencijal za transformaciju našeg poslovanja i svakodnevnog života. Ova iskustva dodatno su nas motivirala da još više istražujemo i implementiramo AI tehnologije u naše procese, kako bismo unaprijedili usluge koje pružamo našim klijentima.

Ovim putem pozivamo sve naše partnere i klijente da se pridruže ovom tehnološkom napretku i zajedno s nama kroče u svijet budućnosti koju oblikuje umjetna inteligencija.


Arbona na Google konferenciji ThinkAI 2024

Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer