Neodobreni AdWords oglasi: Noćna mora svakog marketera

Objavljeno: 31.10.2017. | 4 minute čitanja

Krotko sjedite za radnim stolom. Provjeravate svoju AdWords kampanju.

Već je kasno u noć. Ipak ste imali dosta posla tijekom dana.

Svjetlo sramežljivo treperi, internet veza je sumnjiva. A onda...

U grotlu ove tihe jesenske noći, odjednom začujete samo tihi, jezivi dječji plač. Svjetlo potpuno zamre.

Osjećate da je ovo mračna uvertira u nešto strašno. Nešto užasno.

I onda se pojave.

Znali ste da kad-tad moraju doći po vas. Svi to znamo. No ipak ih nitko ne očekuje tako brzo.

I odjednom vam zariju sjekiru u leđa. Pa još koji put. I još jednom. I još jednom.

Nemilosrdno tuku po vašim, nakon-cijelog-dana-umornim plećima. I ne čini se da će tako brzo stati.

Neodobreni AdWords oglasi. Strah i trepet svake digitalne kampanje.

 

ZAŠTO BAŠ JA? ZAŠTO SU BAŠ MENI ADWORDS OGLASI NEODOBRENI?


Kao John Kramer aka Jigsaw iz filma Saw, Google dirigira pravila po kojima plešete.

Ako Googleu dođe da promjeni svoja pravila igre, na vama je da ih slijedite. Ako John Krameru dođe da promjeni svoja pravila igre, na vama je da ih slijedite. Ili umrete.

Ok, Google nije toliko sadistički rigorozan sa svojim regulama, no često se, tukući se po glavi, pitamo radi li Google to sve samo da nas iživcira, ubije u pojam te nas polako, ali sigurno, žive zakopa u grob.

Kako da se ne nađete živi zakopani, a i da vas sjekira u plećima manje boli, saznajte u nastavku iz 5 najčešćih razloga zbog kojih vam se čini da je Google opaki sadistički monstrum.
 


5 RAZLOGA ZAŠTO GOOGLE SADISTIČKI ZLOSTAVLJA VAŠU ADWORDS KAMPANJU1) Tema AdWords oglasa nije u skladu s Googleovim pravilima - isto kao i kod hororaca, vaši AdWords oglasi moraju izbjegavati sadržaj za odrasle, kockanje, krivotvorenje, opasne proizvode i uvredljivi sadržaj u prime time terminima. Zamislite samo da u nedjelju popodne sa svojom 11-godišnjom sestrom okrenete TV program, a na njemu se Jason iz Petka 13-tog mačetom veselo iživljava nad ubogim tinejdžerima. Isto je i s AdWords oglasima. Ne možete oglašavati zabranjene i opasne stvari.

Neodobreni Google AdWords oglasi 1

2) Oglas tvrdi da su baš vaši proizvodi ili usluge najbolji - u svemiru nitko ne čuje vaš vrisak. Isto tako i u digitalu nikog nije briga ako vrištite da je baš vaš proizvod najbolji. A najmanje sam Google. On će vaš oglas neodobriti, ukinuti, isto kao što će i Xenomorph ukinuti vaš život ako se (ne daj bože) nađete s njim oči u oči.

Neodobreni Google AdWords oglasi 2

3) Tekst oglasa je predugačak - sedam dana iščekivanja smrti je dosta dugo razdoblje. Predugo. A Naomi Watts je baš kroz to morala proći. Jednako kao što mi ne volimo pogledati kazetu pa čekati 7 dana da napokon umremo, Google ne voli predugačke tekstove oglasa. Duljina naslova je ograničena na 25 dok su opis i URL oglasa ograničeni na 35 znakova. Kako bi se izbjegli problemi s predugačkim oglasima, nužno je biti što kraći i jasniji te istaknuti poantu oglasa. Da je bar Naomi Watts to znala.

Neodobreni Google AdWords oglasi 3

4) Oglas sadrži previše uskličnika - nesretna Marion (Janet Leigh) nije niti slutila da će u Bates Motelu uslijed laganog tuširanja 8 puta "slučajno pasti" na bodež. Sličnost bodeža i uskličnika nije slučajna. Google je ovo pravilo kreirao upravo prema Psihu. Dobro nije, ali poanta stoji. Google dozvoljava samo jedan uskličnik po oglasu, dok su isti u naslovima u potpunosti zabranjeni.

Neodobreni Google AdWords oglasi 4

5) Oglas pokušava prevariti korisnika da klikne na njega - ne znamo što je onog klinca u žutoj kabanici spopalo da se zavlači u kanalizaciju za papirnatim brodićem. Ipak, čini se da ga je Pennywise uspio prevariti. E sad zamislite da ste baš vi taj klinac u žutoj kabanici i da vas oglas prevari i odvuče na neki web koji vas uopće ne interesira. Horor, zar ne? Baš će zbog takvih situacija Google svaki oglas koji sadrži "Klikni ovdje!" označiti kao neodobren. E, da je mali Bill u žutoj kabanici imao Google…

Neodobreni Google AdWords oglasi 5
 

ZAKLJUČAK


Postoji još mnogo razloga zašto su vaši AdWords oglasi neodobreni.

Npr. oglas spominje zaštićeni sadržaj (trademark ili copyright)... Ili ste uključili broj telefona u tekst oglasa... Ili ste neku riječ napisali s velikim slovima...

No, u ovom smo se blogu ipak dotakli samo gore spomenutih razloga.

Zašto smo odabrali baš te razloge? Pa.. za njih smo se jedino mogli sjetiti prikladne usporedbe s poznatim hororcima.

Ako vas pak detaljnije (i ozbiljnije) zanima zašto su vaši AdWords oglasi neodobreni, pročitajte naš FAQ koji odgovara upravo na to pitanje.

Neodobreni AdWords oglasi mogu iznimno loše utjecati na vašu cjelokupnu kampanju (pa i cijeli AdWords account). Zato je važno da ih što prije ili eliminirate ili ispravite.

Morate pokazati (Googleu) Jigsawu da uistinu imate volje za (oglašavanjem po njegovim pravilima) životom.

Neodobreni Google AdWords oglasi 6

Kontaktiraj Arbonu!

Podijeli na:
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Arbona logo

Za besplatno preuzimanje ebookova molimo vas da se registrirate i prijavite.

Prijava / Registracija ovdje
Elena Majer